Wat leuk dat je de kennispagina "Weetjes over Roest Decoratie" bezoekt! Ik zal hier zoveel mogelijk informatie geven over metaal decoratie!

Als het beestje maar een naam heeft.. decoratieroest kent vele benamingen zoals ecoroest, roestmetaal, decoroest, edelroest. Vaak wordt de term Cortenstaal gebruikt maar dit is niet helemaal terecht, tuurlijk...het ziet er hetzelfde uit als cortenstaal en in de volksmond noemen we het vaak zo maar alle decoratieve roest is geen cortenstaal. Cortenstaal bevat  ongezonde zware metalen en is bedoeld voor o.a. zware constructies zoals gebouwen. AlpenStyle verkoopt alleen natuurlijk metaal gemaakt uit ijzer waarbij het roest proces natuurlijk tot stand is gekomen.

Roestmetaal in huis of de tuin? Ja roestmetaal of decoratieroest kun je met een gerust hart overal neerzetten, wist je dat er zelfs waardevolle mineralen in zitten die goed zijn voor planten?

Roestmetaal op je net gelegde teras of je geschilderde muur?  Roest metaal is een natuurproduct en zal meegaan met de weersomstandigheden en daarop reageren, op zich geen enkel probleem maar hierdoor kan het zijn dat de roestkleur gaan afgeven. Mocht het toch gebeuren..geen paniek er zijn hiervoor reinigingsmiddelen te koop. Sommige van de producten zijn behandeld met een speciale coating en veilig tegen je net geschilderde wand te plaatsen, het staat er dan duidelijk bij vermeld.

Een kras? Daar is hij dan..je net aangeschafte tuinvogeltje en hij heeft een kras. Je kan de kras gewoon laten zitten, door de weersinvloeden zal hij zobizo weer gaan verdwijnen maar wat je kan doen is heel voorzichtig met een -> let op! ->" mega zachte" handschuurpad voorzichtig over je product gaan, daarmee egaliseer je de kras waardoor hij minder opvalt, maar nogmaals dit is dus niet nodig!!

Een stukje niet veroest? Ook hiervoor geld, niks aan doen! Door de weersinvloeden zal het proces vanzelf weer verder op gang komen en je product de mooie roest-uitstraling krijgen. Onze producten zullen worden altijd in de mooie roest kleur geleverd, maar roestmetaal blijft handwerk en een natuurproduct,  soms kan er een stukje nog wat blanker zijn van kleur. Wil je toch het "natuurlijke roestproces"  nog verder versnellen? Maak dan een oplossing van water met keukenzout en spuit met een plantenspuit je product in, let wel het blijft een natuurlijk proces en dat vergt tijd en geduld.. dus verwacht de volgende dag niet meteen een egale roest kleur.

Roestdecoratie handwerkkunst voor jaren plezier. Ja onze metaaldecoratie is geen massaproduct maar wordt met liefde gemaakt, echt ieder exemplaar is uniek en kan een andere teint hebben. De kwaliteit is hoogwaardig en zal tussen de 20 en 30 jaar meegaan in de buitenlucht. Edelroest blijft een natuurproduct en zal uiteindelijk weer worden afgebroken en als mineraalstof teruggegeven worden aan de natuur. Zet je roest decoratie binnen neer dan gaat het een eeuwigheid mee, dit komt omdat het nauwlijks wordt bloodgesteld aan luchtvochtigheid.

De liefde voor roestdecoratie.. ik (Anne-Marie) hou echt van roest decoratie, elk jaar dat we weer naar de Alpen gingen nam ik weer wat mee naar huis, je zag het daar jaren geleden al veel meer als hier en dat is eigenlijk nog steeds het geval. De verschillende vormen en mogelijkheden zijn oneindig. Roestdecoratie is een robuust natuurproduct en recycelbaar, uniek en met liefde gemaakt. Ik hou niet van wegwerpproducten en doordat roestmetaal (nadat je er tientallen jaren plezier van kan hebben) uiteindelijk zijn grondstoffen weer teruggeeft aan de natuur is de circel rond, dit vind ik een mooie gedachte! Ecoroest, Roestmetaal, Decoroest, of Edelroest hoe je het wilt noemen :) past perfect in de natuur, de warme uitstraling is echt prachtig. Roest metaal verkleurd ook met de seizoenen mee, dit is een doorgaand natuurlijk proces. Soms kan een klein element al een verassend of grappig effect geven, zoals een roest vogeltje in de boom of op een paaltje, een leuke koe voor je staldeuren of een kat die ligt te zonnen in je vensterbank. De mogelijkheden zijn echt eindeloos en is voor een ieder wat wils of je nu van een moderne of landelijke stijl houd. Heb je een product van roestmetaal in je tuin staan dan zul je ook merken dat er veel vogeltjes op gaan zitten! Het assortiment wat bij AlpenStyle aangeboden wordt is heel divers en uniek, ieder seizoen wil ik graag weer leuke, verrassende nieuwe producten in de webwinkel hebben staan, dus geen massa productie of mega voorraden. Alle producten worden met zorg gekozen en speciaal voor AlpenStyle gemaakt! Helaas betekend dat ook wel eens dat er een product uitverkocht is...dus wees er snel bij als je iets ziet dat echt moet hebben :)  Ik hoop dat je ook zo enthousiast bent geworden als ik over roest decoratie voor huis en tuin!

 

 

© 2018 - 2021 AlpenStyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel