Goudsbloemen "Gezondheids" Likeur met sinaasappel
In mijn moestuin heb ik veel goudsbloemen staan, een heel dankbaar bloemetje wat de hele zomer in overvloed bloeit! De Goudsbloem (Calendula) wordt veel gebruikt voor het maken van zalfjes voor wondheling en heeft een verzachtende en kalmerende werking. Ik gebruik de goudsbloem zelf veel als plukbloem of voor door de salade. Maar nu heb ik een leuk recept gevonden voor een "Gezondheids Likeurtje", over 4 maanden kan ik pas laten weten hoe het smaakt maar bij deze vast het recept!
Knip verse Goudsbloemen af net onder het bloemetje en spoel ze niet af. De sinaasappel goed afboenen onder de hete kraan ( neem bij voorkeur een biologische) en snij deze in schijven. De sinasappel samen met de bloemen, suiker, wodka en kruiden in een grote schone pot doen, afsluiten en een paar keer schudden.
Nu de prachtige afgevulde pot 3 maanden laten staan (dit mag best op een mooie plek in je keuken zijn :) Elke keer weer een beetje schudden zodat de suiker goed oplost. Na 3 maanden de ingredienten eruit zeven en de likeur mooi afvullen in een fles, deze nog 1 maand laten staan en dan mmmmmmmm
Ingredienten: 2 handjes vol Goudsbloemen, 1 bio-sinasappel, 1 L Wodka 40%, 200 gram fijne kristalsuiker, 1 vanille stokje, 1 steranijs, 3 kruidnagels, 1 stengel kaneel.